استارتاپ ویزا چیست؟

ویزای استارتاپ (Startup Visa) ، نوعی ویزاست که به افرادی که قصد راه‌اندازی کسب‌وکار یا سرمایه‌گذاری در کشورهای دیگر را دارند، ارائه می‌شود. این نوع ویزا با هدف جذب کارآفرینان نوآور و ترویج تشکیل استارتاپ‌های جدید در اقتصادهای محلی، توسط برخی از کشورها (مانند کانادا، انگلیس، فرانسه، هلند و…) ارائه می‌شود. این ویزا افراد را قادر می‌سازد تا با اخذ اقامت دائم برای خود، خانواده‌شان و همکارانشان، به صورت مستقر در کشور مبدأ، کسب‌وکار خود را تأسیس کنند و توسعه دهند.

یکی از مهمترین هدف‌های این نوع ویزاها، ترویج اشتغال محلی و افزایش رقابت‌پذیری اقتصادی در کشور میزبان است. با ارائه ویزای استارتاپ، کشورها سعی دارند افرادی با پتانسیل و ایده‌های نوآورانه را جذب کنند تا به توسعه‌ی کسب‌وکارهای جدید، ایجاد شغل و افزایش تولیدات محلی کمک کنند.

برخی از مزایای ویزای استارتاپ

  • سهولت در ورود: این ویزاها به افراد کمک می‌کنند تا به راحتی وارد کشور مبدأ شوند و به فرآیند راه‌اندازی کسب‌وکار خود بپردازند.
  • حمایت مالی: برخی از کشورها ممکن است به کارآفرینان و سرمایه‌گذاران استارتاپ‌های خود، حمایت مالی و تسهیلات اعطا کنند تا به توسعه‌ی کسب‌وکارشان کمک کنند.
  • اقامت دائم: با اخذ این ویزا، کارآفرینان می‌توانند اقامت دائم برای خود، خانواده و همکارانشان در کشور مبدأ را تأمین کنند.
  • دسترسی به بازارهای بین‌المللی: ویزای استارتاپ می‌تواند به کارآفرینان کمک کند تا به طور سریع‌تر و ساده‌تر به بازارهای بین‌المللی دسترسی پیدا کنند.
  • فرهنگ کارآفرینی: با فعالیت در محیط کارآفرینی و استارتاپی، افراد می‌توانند از تجربیات و دانش دیگر کارآفرینان بهره‌برداری کنند و فرهنگ کارآفرینی را تجربه کنند.

باید توجه داشت که هر کشور می‌تواند شرایط و معیارهای خاص خود را برای اعطای ویزای استارتاپ داشته باشد. اطلاعات دقیق در مورد نحوه‌ی اخذ ویزای استارتاپ برای هر کشور، از جمله الزامات، مدارک مورد نیاز و مزایا، باید به صورت جداگانه برای هر کشور بررسی شود.

کشورهای ارائه‌دهنده استارتاپ‌ویزا

لیست کشورهایی که ویزای استارتاپ یا برنامه ویزای کارآفرینی ارائه می‌دهند به شرح زیر است:

  • قاره اروپا: فرانسه، انگلیس، اسپانیا، آلمان، پرتغال، اتریش، قبرس، دانمارک، هلند، ایتالیا، استونی، ایرلند، لیتوانی، لتونی، سن مارینو در قاره اروپا
  • قاره آسیا: کره جنوبی، سنگاپور، ژاپن، امارات متحده عربی، هنگ کنگ، تایوان
  • قاره آمریکا: کانادا، شیلی، برزیل
  • قاره استرالیا: نیوزلند، استرالیا
  1. ثبت درخواست و اخذ ویزای استارتاپ :

 

پروسه‌ی ثبت درخواست نزد اداره مهاجرت کشورهدف و اخذ ویزای استارتاپ ممکن است حدود دو ماه یا بیشتر به طول بیانجامد و پس از اخذ ویزا به اعضای تیم استارتاپی مهلت داده میشود که ظرف مدت معینی به خاک کشورهدف ورود کنند.

 

(معمولا در این مرحله ، رد درخواست به ندرت اتفاق می‌افتد ولی نباید این امکان را نادیده گرفت ؛  در این صورت بسته به دلایل رد درخواست تصمیم ‌گیری‌های لازم صورت می پذیرد.)

  1. ثبت درخواست و اخذ تائیدیه‌ی‌ استارتاپی :

 

طبق قوانین و سلسله مراتب برنامه‌های استارتاپی ، تمامی کشورهایی که در سطح جهان برنامه‌ی استارتاپی خود را معرفی کرده‌اند این بخش از مسیر را اولین و کلیدی‌ترین نقطه‌ی ورود به این برنامه‌ها  قرار داده‌اند .

 

به منظوراینکه طرح کسب و کار شما با تمامی شاخصه‌های تعیین شده‌ و برنامه‌های بلند مدت دولت کشورهدف همخوانی داشته باشد وظیفه‌ی راستی‌آزمایی طرح‌ها و تیم‌های استارتاپی به عهده‌ی سازمانهای بین‌المللی متخصص توسعه‌ی کسب و کار کشورهای نامبرده است که توسط دولت آنها مشخص و معرفی شده‌اند.

به واسطه‌ی اخذ تائیدیه‌ی‌ استارتاپی (تائیدیه‌ی‌ شایستگی استارتاپ) از این سازمانها ، هویت اعضای تیم‌های استارتاپی مجاز به ثبت درخواست ویزای استارتاپ خواهد شد .

  1. تکمیل و آماده‌سازی استارتاپ :

 

در این مرحله به نقاط ضعف و قوت طرح/ اختراع و تیم استارتاپی که در مرحله‌ی ارزیابی سه‌گانه‌ به آنها واقف شدیم پرداخته میشود و در صورت نیاز اصلاح و تقویت در نقاط مختلف آنها اعمال و توسعه‌ی زیرساختی استارتاپ انجام خواهد شد .

 

 این مرحله شامل :

– اختصاص مشاوره‌های لازم به تیم استارتاپی

– انجام تحقیقات و مطالعات بازار موردنیاز

– تدوین طرح‌ توجیهی کسب و کار

– تنظیم مدل  کسب و کار

– نگارش پیچ‌دک

– انجام رایزنی‌های لازم

– تامین نیروی متخصص درصورت نیاز

– جذب سرمایه‌گذاری

 نیز میشود.

 

(بسته به مقدار حجم کار فنی مورد نیاز که برای این مرحله باید انجام شود ، بازه‌ی زمانی تکمیل و آماده سازی هر طرح و تیم استارتاپی میتواند متفاوت باشد)

  1. 1. ارزیابی سه‌گانه‌ی طرح / اختراع و تیم استارتاپی :

 

معمولا ارزیابی طرح‌ / اختراع و تیم استارتاپی توسط اکسمارتاپ ابتدا با مدنظر قراردادن شاخصه‌های تعیین شده‌ی اولیه عمومی لازم برای پذیرش در کشور هدف و سازمانهای بین‌المللی متخصص توسعه‌ی کسب و کار آن کشورها ، در سه‌گام و به شرح زیر صورت میپذیرد :

 

1.جذابیت استارتاپ برای کشورهدف

2.قابلیت اجرا در مقیاس بالا

3.ظرفیتهای اشتغالزایی در کشور هدف

4.خلاقانه بودن